Hælspore

Mange med hælspore, bliver diagnosticeret forkert. Oftere er det andre ting i kroppen, som giver smerte i hælen. 


Er det en reel hælspore, så er det ofte en meget kronisk tilstand, som har været meget længe undervejs med at komme og kan være meget langvarig at slippe af med igen.


Symptomer på hælspore:

  • Smerter under eller på indersiden af hælen.
  • Smerterne er mest udtalte ved begyndelsen af gangen eller løbet. De aftager, når foden først er varm, men vender tilbage senere hen under eller efter gangen eller løbet.
  • Der er typisk stivhed i hælen om morgenen, hvilket ofte medfører, at man halter kortvarigt. Det forsvinder ofte, når foden først er varmet op.
  • I svære tilfælde provokeres smerterne så snart man har vægten på foden, og gangen er besværliggjort


I tilfælde af hælspore, anbefaler vi ofte  i første omgang at finde en fysioterapeut klinik med shockwave. Gerne en 3-4 gange og derefter er vores succesrate meget bedre for at hjælpe dig.


Shocwave behandler dig kun lokalt, så derfor er det altid godt bagefter, at få kigget på resten af din krop. Oftest er achillessenen med til at skabe en hælspore. Dens muskel er lægmuskel og den har isciasnerven som får den til at fungere,


Ischiasnerven kommer fra lænden og løber ned igennem bækkenet. Derfor kan der være mange langvarige problemstillinger i din krop, som skal behandles og rådgives omkring. 


I knæet er det stor venetilbageløb og ligeledes i bækkenet. Er der ikke god nok cirkulation til og fra foden, så opstår der over tid problemer. 


Problemer over tid skaber inflammation. Dette er oftest inflammation i fascina plantaris, som er fodens bindevæv.


Dog kan der gøres meget i god tid. Så går du rundt med ondt i benet et eller andet sted, så kom til os og få hjælp, inden problemer bliver for kronisk.